Bij ons kun je altijd terecht voor heldere antwoorden op juridische vragen!

Ondernemingsrecht advocaat

Ondernemen is geweldig maar brengt ook risico’s met zich mee. Heb jij daar vragen over of wil je jouw risico’s zoveel mogelijk beperken? Dat vraagt om een goede advocaat ondernemingsrecht (ook wel: ‘ondernemersrecht’).

Wat is ondernemingsrecht?

Ondernemingsrecht is recht voor ondernemers en alles wat daarmee samenhangt.

Ondernemers doen waar zij goed in zijn en waar zij blij van worden: ondernemen. Maar omdat zij ondernemen lopen zij ook risico’s en lopen zij daarbij aan tegen allerlei wetten en regels.

Ook rechtspraak of jurisprudentie ondernemingsrecht kan een rol spelen bij het inschatten en beperken van risico’s, bij het bepalen van jouw rechtspositie of die van degene met wie jij als ondernemer een conflict hebt of dreigt te krijgen.

Bij bestaande of dreigende conflicten of problemen op het gebied van het ondernemingsrecht kun je als ondernemer behoefte hebben aan ondersteuning. Een advocaat ondernemingsrecht of een jurist ondernemingsrecht kan je daarbij helpen.

Hij of zij kan je helpen om problemen op te lossen of om deze juist te voorkomen. Goed advies is dan erg belangrijk en het loont vaak de moeite om daarin te investeren.

Waar moet je aan denken bij een ondernemingsrecht advocaat?

Ondernemingsrecht of bedrijfsrecht is veelomvattend. Het kan gaan om de aan- of verkoop van een bedrijf (bedrijfsovernames) of een bestuurder die aansprakelijk wordt gesteld vanwege wanbeleid (bestuurdersaansprakelijkheid).

Maar ook om een geschil tussen aandeelhouders van een vennootschap, tussen aandeelhouders en bestuurders van een vennootschap of tussen compagnons, vennoten of aandeelhouders onderling.

Ook kan worden gedacht aan het opstellen van contracten, zoals een aandeelhoudersovereenkomst of een distributieovereenkomst, of een geschil met een leverancier.

Eigenlijk allerlei problemen waar een gemiddeld bedrijf tegenaan kan lopen en welke geen betrekking hebben op het arbeidsrecht, huurrecht en andere meer specifieke rechtsgebieden.

De ondernemingsrecht advocaten van Juust

Juust is een ervaren en deskundig advocatenkantoor voor ondernemingsrecht en helpt ondernemers op allerlei gebieden. Voor alle ondernemingsrechtelijke en bedrijfsmatige juridische kwesties moet je bij Juust Advocaten & Mediators zijn, jouw advocaat in de Achterhoek.

Onze advocaten Eef Steentjes en Niek Cornelissen zijn absolute toppers op hun vakgebied. Zij worden daarbij waar nodig ondersteund door onze advocaat Yetis Cenik, die zelf zeer deskundig is op het gebied van contracten, algemene voorwaarden, IE-recht/internetrecht/privacyrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Eef en Niek hebben de specialisatieopleiding aan de Grotius Academie gevolgd op het gebied van het faillissementsrecht en zijn zeer recent nog geslaagd voor een universitaire post doctorale opleiding tot gediplomeerd WHOA herstructureringsdeskundige aan de Universiteit van Leiden.

Zij zijn beiden ook lid van INSOLAD, de vereniging voor Insolventierecht Advocaten. Eef Steentjes heeft daarnaast ook de Grotius Academie specialisatieopleiding Fusies & Overnames met succes afgerond en heeft al meerdere ondernemers begeleid bij een verkoop- of aankooptransactie.

Jaarlijkse verplichte bijscholing van al onze advocaten zorgt voor een constante hoge kwaliteit van dienstverlening. Juust combineert dit met de menselijke maat, met aandacht voor de mens achter de ondernemer en zijn persoonlijke verhalen en omstandigheden. Wel zo prettig.

Je kunt denken aan de volgende scenario’s

Ik heb ruzie met mijn compagnon en we komen er niet uit. Wat kan ik doen?
Ik wil mijn bedrijf verkopen. Waar moet ik allemaal rekening mee houden?
Ik wil investeren met een aantal partners in een B.V. Welke afspraken kunnen we als aandeelhouders maken en hoe moeten we dat vastleggen?

Bekijk hier alvast onze vriendelijke tarieven.

Advocaat senior € 239,00 per uur

Dit uurtarief is exclusief btw en kan jaarlijks per 1 januari worden herzien. Voor sommige zaken is het praktisch om vooraf een vaste prijs af te spreken. Ook dat kan bij Juust. Wij rekenen hoe dan ook geen kantoorkosten. al onze vriendelijke tarieven →

Heldere antwoorden op juridische vragen. Bel met 0544 39 72 00 op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur, of stuur een e-mail naar info@juustadvocaten.nl en ontvang een reactie binnen 1 werkdag.