Bij ons kun je altijd terecht voor heldere antwoorden op juridische vragen!

Bedrijfsovername

Specialist fusies en overnames

Juust Advocaten & Mediators heeft een gespecialiseerde advocaat M&A (fusies en overnames) in huis die alles weet over bedrijfsovernames. Wil jij jouw bedrijf aan- of verkopen? Haal er een advocaat bedrijfsovername of een overnamespecialist van Juust bij.

Neem contact op met onze M&A advocaat Eef Steentjes! Hij heeft de specialisatieopleiding Fusies & Overnames doorlopen bij de Grotius Academie en kan jou met zijn kennis en ervaring verder helpen en begeleiden.

Meestal doet hij dit in samenspraak met een andere specialist (financial en/of fiscalist) om zo een optimaal resultaat te bereiken. Een overname kent niet namelijk niet alleen juridische maar ook financiële en fiscale aspecten.

Waar je aan moet denken bij bedrijfsovernames

Jij hebt als ondernemer al genoeg aan jouw hoofd. En zeker als er zoiets te gebeuren staat als de verkoop van jouw levenswerk of het aankopen van een bedrijf dat nieuwe kansen en energie geeft. De financiële belangen zijn vaak groot.

En of het nu gaat over de door de verkoper te verstrekken garanties met betrekking tot de over te dragen aandelen of de te verkopen activa, over een geheimhoudingsclausule, over het al dan niet overnemen van personeel, over vrijwaringen, over de wijze van betaling van de koopsom en de eventueel te verstrekken zekerheden, laat de juridische begeleiding over aan een overnamespecialist.

Problemen voorkomen is beter dan achteraf genezen en de belangen zijn groot. Dus investeren in een goede juridische begeleiding is een verstandige keuze!

Koopovereenkomst aandelen

De verkoop van een bedrijf kan op verschillende wijzen plaatsvinden. Zo verschilt het ene traject van het andere. Bij grote transacties wordt er in de aanloopfase soms gekozen voor het opstellen van voorcontracten, zoals een intentieverklaring (LOI) en een geheimhoudingsverklaring (NDA).

Het hangt erg af van de inhoud hoe zo’n voorcontract gekwalificeerd moet worden. De ene bindt niet of nauwelijks en de andere is eigenlijk gewoon al een koopovereenkomst. Goed advies is daarbij van groot belang.

Voor wat betreft de verkoop zelf kan er sprake zijn van een zgn. activa passiva transactie, waarbij alleen bepaalde onderdelen van een onderneming worden verkocht. Bijvoorbeeld alleen roerende zaken en bepaalde rechten in combinatie met personeel.

Maar het kan ook gaan om een aandelentransactie. In het laatste geval worden alleen de aandelen van een besloten vennootschap verkocht maar blijft de B.V. zelf verder intact. Deze krijgt alleen een andere eigenaar/aandeelhouder.

Dus zoek je iemand die een koopovereenkomst aandelen of een koopovereenkomst activa (overnamecontracten) voor jou kan opstellen en er ook echt verstand van heeft? Bel of mail Eef Steentjes van Juust Advocaten & Mediators, jouw advocaat bedrijfsovernames in de Achterhoek.

Bekijk hier alvast onze vriendelijke tarieven.

Advocaat senior € 239,- per uur

Dit uurtarief is exclusief btw en kan jaarlijks worden herzien. Voor sommige zaken is het praktisch om vooraf een vaste prijs af te spreken. Ook dat kan bij Juust. Wij rekenen hoe dan ook geen kantoorkosten. al onze vriendelijke tarieven →

Heldere antwoorden op juridische vragen. Bel met 0544 39 72 00 op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur, of stuur een e-mail naar info@juustadvocaten.nl en ontvang een reactie binnen 1 werkdag.