Bij ons kun je altijd terecht voor heldere antwoorden op juridische vragen!

Mediation scheiding verplicht

Is mediation verplicht als je gaat scheiden

Je overweegt om te gaan scheiden en je vraagt je af of mediation scheiding verplicht is. Nee, het is niet zo dat mediation verplicht bij scheiding is. Wanneer jullie of één van jullie beiden niet samen naar een mediator wil(len) om afspraken te maken over de scheiding, dan kan één van jullie beiden naar een advocaat of kunnen jullie ieder naar een eigen advocaat. Ook dan zal meestal door de beide advocaten geprobeerd worden om overeenstemming te bereiken over de zaken die geregeld moeten worden. Mieke Mulder is vFAS advocaat en mediator. Wanneer je haar als advocaat inschakelt, zal ze met jou overleggen welke mogelijkheden er zijn, wat jij wilt bereiken en zal ze met jou nagaan of het mogelijk is om via overleg met de advocaat van jouw partner afspraken te maken. Mieke heeft veel ervaring in het begeleiden bij een scheiding en zal je op een betrouwbare wijze informatie geven. Bel Mieke en vraag wat zij voor jou kan betekenen.

Vechtscheiding?

Als er geen overeenstemming wordt bereikt, dan kan de rechter worden gevraagd om een beslissing te nemen over de punten waar jullie het niet over eens zijn. Procederen betekent niet altijd dat partners met elkaar in een langdurige strijd (vechtscheiding) verwikkeld raken. Soms kunnen zij het simpelweg niet eens met elkaar worden over een bepaald onderwerp en is de tussenkomst van een rechter gewenst of nodig. Een procedure kan al snel een aantal maanden duren. Vaak is het een onzekere periode. Mieke kan je helpen en in een procedure bijstaan. Zij kan je deskundig adviseren.

Mieke Mulder

Regel je scheiding zorgvuldig. Mieke Mulder is vFAS advocaat en scheidingsmediator en heeft veel ervaring in het familierecht. Zij kan je/jullie als mediator of advocaat informeren en begeleiden.

Mieke is werkzaam bij Juust Advocaten en Mediators te Lichtenvoorde, een hecht team van advocaten juristen en mediators. Jouw kantoor in de Achterhoek! Ontdek hoe prettig het is om in moeilijke omstandigheden juridische hulp te krijgen van een deskundige en ervaren advocaat-scheidingsmediator.