Bij ons kun je altijd terecht voor heldere antwoorden op juridische vragen!

Kosten mediator scheiding

Wat kost een mediator bij scheiding

Wanneer jullie uit elkaar gaan en hebben besloten om via een mediator de scheiding te regelen, dan wil je natuurlijk ook graag weten: wat kost scheiden met een mediator? Om vooraf te bepalen hoe hoog de kosten mediation bij scheiding zijn, kun je met sommige mediators een vast bedrag afspreken.

Als je de kosten scheiding via mediation tegen een vast bedrag afspreekt, koop je meestal bepaalde modules (onderdelen van de scheiding). Des te meer modules, des te hoger de kosten mediation echtscheiding zijn. Andere mediators laten de kosten mediator echtscheiding weer afhangen van het aantal uren. Je koopt met één bedrag een bepaald aantal uren. Indien je het gekochte aantal uren overschrijdt, dan betaal je een extra bedrag.

Kosten mediator scheiding online

De beantwoording van de vraag wat kost een scheidingsmediator is onder andere afhankelijk van de vraag of jullie online of in persoon in mediation willen gaan. De kosten mediation scheiding online zijn vaak relatief laag. Je krijgt daarvoor ook een beperkte begeleiding en je zult veel zelf moeten regelen. Vaak betaal je een vast bedrag hiervoor.

De online mediator legt de afspraken die jullie maken schriftelijk vast. Daarna moet de scheidingsprocedure nog door een advocaat worden geregeld. De kosten van de procedure (advocaat, griffierecht en kosten uittreksels) worden vaak apart in rekening gebracht.

Mediation scheiding in persoon

Indien jullie in persoon in mediation willen gaan, dan zijn de kosten mediator scheiden (mede) afhankelijk van de mediator die jullie uitkiezen. De kosten mediator bij scheiding zullen bij een mediator zonder opleiding en zonder lidmaatschap van een mediatorsvereniging, in beginsel lager zijn dan de kosten scheiding mediator die wel een opleiding heeft en die wel lid is van een mediatorsvereniging.

Naast de opleiding en het lidmaatschap kan ook de ervaring van een mediator invloed hebben op de beantwoording van de vraag wat kost een mediator bij scheiding. De mediator echtscheiding kosten van een ervaren mediator kunnen mogelijk wat hoger zijn, maar daar staat vaak tegenover dat een ervaren scheidingsmediator kosten weer kan beperken door efficiënter te werken.

Ons advies?! Een scheiding kun je maar één keer goed regelen. Let dus goed op naar welke mediator je gaat! Mieke Mulder, werkzaam bij Juust Advocaten en Mediators, kan je als onpartijdig scheidingsmediator zorgvuldig begeleiden. Neem contact op en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!