Bij ons kun je altijd terecht voor heldere antwoorden op juridische vragen!
Neem contact op met Niek Bel met +31544 39 72 00 of stuur een e-mail naar niek@juustadvocaten.nl
Advocaat

Niek Cornelissen

Bel met +31544 39 72 00 of stuur een e-mail naar niek@juustadvocaten.nl

Niek is geboren en getogen in Nijmegen maar woont al zo’n 15 jaar met veel plezier in Winterswijk. Van 2004 tot en met 2014 werkte hij bij JPR Advocaten, eerst in Groenlo, later in Enschede. Sinds januari 2015 is hij als advocaat aan boord bij Juust. Vooral op het gebied van huurrecht, vastgoed en ondernemingsrecht is hij een absolute topper. De Rechtbank Gelderland benoemt hem regelmatig tot curator in faillissementen. Niek werkt ook graag mee aan publicaties over zijn vak. Zo is hij mederedacteur van het boek ‘Flex BV, Boek 2BW, Tekst en toelichting’ en annotator van het vakblad Jurisprudentie in Nederland. In zijn vrije tijd is hij graag bezig met zijn favoriete sport: badminton. Van 2008 tot 2019 was hij zelfs voorzitter van de badmintonvereniging in Winterswijk. Daar geeft hij als vrijwilliger nog steeds trainingen aan beginners.

Feiten over Niek

  • Studie Nederlands recht, Radboud Universiteit Nijmegen, Afstudeerrichting Duale Master Business Law(Ondernemingsrecht)
  • 2004: beëdigd als advocaat
  • 2014: specialisatieopleiding Insolventierecht (cum laude)
  • 2018: specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten
  • 2022: Specialisatieopleiding WHOA Herstructureringsdeskundige
  • Geregistreerd voor insolventierecht en huurrecht bij Nederlandse Orde van Advocaten
  • Aangesloten bij specialisatievereniging INSOLAD (Vereniging Insolventierecht Advocaten)
  • Niek Cornelissen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten, waarbij al onze advocaten verplicht zijn aangesloten, de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Insolventierecht (Faillissement en Surseance van betaling) en Huurrecht (Bedrijfsruimte en Woonruimte).  Op grond van de registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.