Bij ons kun je altijd terecht voor heldere antwoorden op juridische vragen!

De (ver)koop van uw bedrijf en de sigarendoos…

Of het nu komt door het economisch herstel of door het pensioneren van babyboomers, bedrijfsovernames zijn weer aan de orde van de dag. De meeste ondernemers, zeker die in de Achterhoek, willen de afspraken rondom de (ver)koop het liefst kwijt op de achterkant van een goede doos sigaren.

Dat dit vanwege de alsmaar complexer worden regelgeving en toenemende claimcultuur niet meer kan, dat snapt vrijwel iedere ondernemer. Maar dan is het nog steeds van belang dat overregulering wordt voorkomen en dat er een juridisch adviseur bij de overname betrokken wordt die ook bij de betrokken ondernemer(s) past. Die de regio en de gebruiken kent maar die ook de taal spreekt. Die vastlegt wat geregeld moet worden maar niet meer dan dat, waardoor het ook betaalbaar blijft.

Herkenbaar? Kies dan niet voor kostbare overname adviesbureaus met (te) dikke contracten maar gewoon voor Eef Steentjes of Niek Cornelissen, advocaten ondernemingsrecht bij Juust Advocaten en Mediators in Lichtenvoorde. Deskundig, vertrouwd en dichtbij. Zij treden op als partij adviseurs maar ook als onpartijdige deskundigen die de gemaakte afspraken, die door partijen zijn ‘uitonderhandeld’ samen met hun overname adviseurs, toetsen op juridische houdbaarheid en op een heldere wijze vastleggen.

Ook de afgelopen maanden zijn wij weer betrokken geweest bij bedrijfsovernames in de regio Achterhoek en dat blijven wij graag doen! In een kosteloos (voor)gesprek kun je eventueel vrijblijvend kennis met ons maken.